Založ si blog

Keby som vedel, že zajtra sa svet rozpadne na kusy, aj tak by som zasadil jabloň.

Strom nemusí vedieť hovoriť, aby si povedal svoje. Aj strom, o ktorom tu dnes bude reč si povie svoje. Zasadili ho potulní sadári pred 120timi rokmi v Bošáci. Sadárov už niet, ale stará jabloň stále žije.

Hovoria o nej, že je stará a škaredá. Ako starý človek, životom doráňaný, ale napriek tomu statočný a odhodlaný ešte nejaký čas požiť. Aj táto jabloň je statočná a bojuje o svoje prežitie. „Môžeme sa od nej učiť ako sa nevzdávať a čeliť životným príkoriam.“

Prežije nás? Možno je stará a škaredá, ale je naša Slovenská, zasadená v chudobnej zemi, kde peňazí nebolo nikdy nazvyš a niet ich ani teraz, neraz ani pre ľudí, nieto pre stromy.

Chcem veriť, že tu bude ešte dlho. Môžeme jej k tomu pomôcť, netreba k tomu veľa, stačí iba hlasovať v súťaži Európsky strom roka 2018 Neuvádzate osobné údaje, hlasujete vložením mailovej adresy a následným potvrdením hlasovania z vášho mailu.

V súťaži nejde o krásu, ale o stromy s najsilnejším príbehom. Bošácka jabloň svoj silný príbeh má, a je naša, slovenská.

Hlasovať musíte za dva stromy, rozumom a srdcom. Smelo do toho, nedajme sa v hlasovaní zahanbiť pred ostatnými národmi! Hneď vedľa našej jablone súťaží aj ruský dub. Pôjdete sa naňho pozrieť? A keď náhodou nevyhráme, aspoň sme sa o to pokúsili.

Zdieľajte, bude nás viac.

Zdroj: https://www.treeoftheyear.org/ETY-2018/Stromy/Jablon-z-Bosaci.aspx

 

 „Keby som vedel, že zajtra sa svet rozpadne na kusy, aj tak by som zasadil jabloň.“

Martin Luther

Na slovíčko, vedúci online oddelenia pán Marián Niton.

12.03.2018

Nastali nám nové časy, Pravda zmenila majiteľa a je veľký predpoklad, že nastanú aj zmeny v online vydaní Pravdy. Predpokladám, že ak nastanú zmeny, budú k lepšiemu nielen pre nových majiteľov, ale aj pre nás, radových čitateľov. Jeden návrh na zmenu mám rovno v talóne. Čo keby Pravda uverejňovala mená administrátorov, ktorí sa starajú o počestnosť príspevkov na [...]

Rodičia, starí rodičia, všetci, čo ste zo Slovenska urobili štát, za ktorý sa treba hanbiť.

09.03.2018

Zanechali ste nám neblahé dedičstvo, zničené, rozhádané, skorumpované a zúbožené Slovensko. Premárnili ste najlepšie roky svojho aktívneho života, dovolili ste mafiám bohatnúť, politikom klamať a podvádzať. Dovolili ste, aby bolo Slovensko špinavé, nekultúrne, nekompatibilné, nesúdržné, xenofóbne a nesvojprávne. Kde ste urobili chybu? Kde robíte chyby? Prečo sa [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

disputator

Komu málo nikdy nestačí, ani veľa mu nebude. Slovenské príslovie

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5819x
Priemerná čítanosť článkov: 1940x

Autor blogu

Kategórie